—————–sponsoreret indhold—————–

Du kender det helt sikker: En tur på Autobahn resulterer nærmest altid i kø, unger der keder sig i bilen og larmer, en tur forbi rastepladsernes restauranter giver træls og dyr mad samt en bil der bliver overophedet. Hvis det er noget du kender til, så læs med her.

Madfronten:

Planlægning og forberedelse er alpha og omega her. Ved at sikre sig at du kan holde en relativ lav temperatur i din bil, kan du lave det meste af maden hjemmefra. Den måde det typisk kan gøres på er af bruge 1/2 liters vandflasker til formålet. Fjern 1/4 af vandet og placer dem skråt i fryseren inden du skal afsted. Det sørger for at flaskerne ikke sprænger og du kan inden du tager afsted hælde en smule koldt vand i dem.

Placer f.eks. nybagte pizzasnegle og pølsehorn (se en opskrift her) i en taske sammen med vandflaskerne. Så er du sikker på at der er god mad til børnene.

Til de voksne anbefaler vi denne opskrift fra Gastrofun på club sandwich.

Læg hertil kolde dåsesodavand sammen med dine club sandwiches i tasken og du har nok mad til 8-12 timer uden at du behøver en tur forbi rastepladserne alt for dyre mad.

 

Underholdningsfronten:

Jo mindre børnene er, jo mere kedelig er turen for dem. Derfor er det en god ide at tænke i underholdning til de små, især hvis I skal køre langt.

I “gamle dage” (80-90’erne) var legen “Tæl nationaliteter på nummerplader”, tegneserier og kortspil især vejen frem.

Nu har nærmest alle en tablet og med dem kan der streames indhold. Problemet er typisk at det koster meget data, samt i nærheden af motorveje er der typisk dårlige dækning.

Derfor er det en god ide at bruge en streamingtjeneste, der kan downloade offline indhold. Det kan f.eks. Viaplays streamingtjeneste.

 

Bilfronten:

Når man kører en lang biltur, så skal man være sikker på at ens bil kan håndtere det.

F.eks. så skal du sikre dig at der er olie nok på bilen samt at dine dæk har det korrekte dækmønster og dæktryk. Er du tvivl, så få en mekanikere til at kigge på det for dig eller tjek hvad FDM anbefaler (samt hvordan du kan kontrollere det her).

Tænk også i at køre afsted om aftenen, så børnene kan sove samt at bilen kører lange stræk om natten, hvor temperaturen er bedre end i en stegende hede.

Det var vores tip til en god biltur i sommervarmen.