—————–sponsoreret indhold—————–

Bilerne har fået ry for at forurene miljøet, men der er faktisk meget du kan gøre for at køre på en grønnere og mere hensynsfuld måde. Det betyder, at du kan udlede mindre CO2 og samtidigt spare en masse penge. Herunder kan du læse 5 kørselstips til at spare miljøet for masser af unødig kørsel.

Køb et brændstofeffektivt og lavt emissionskøretøj

Den mest effektive måde at skåne miljøet på, er at finde en bil, der har en høj brændstofeffektivitet, og derved er meget miljøvenlig. Der er stadig flere og flere bilmærker, der tilbyder bilmodeller, som har en meget høj brændstofeffektivitet. Det kunne f.eks. være tyske bilmærker, der er langt fremme på den front.

Kør langsommere og spar på energien

Selvom du har en energieffektiv bil, påvirker din måde at køre på også miljøet. Du kan således forbedre din brændstoføkonomi og din egen økonomi ved at køre på en hensynsfuld måde, for eksempel hvis du kører fornuftigt og undgår hurtige accelerationer og for kraftige opbremsninger.

Derudover er det naturligvis en god idé ikke at holde i tomgang for længe, og at du fjerner tunge ting fra din bil, hvis de ikke er nødvendige.

Hold bilens vedligeholdelse up to date

Det er en god idé at holde din bils vedligeholdelse up to date. Det er således en god idé med regelmæssig vedligeholdelse af køretøjer. Det er nemlig almindeligt kendt, at en velholdt bil vil køre meget bedre og mere effektivt end en forsømt benzinsluger.

Tjek dæktrykket regelmæssigt

Hvis dine dæk ikke har det korrekte tryk, vil din bil køre færre kilometer på literen og udsende flere forurenende stoffer i luften. Vidste du, at du kan finde det ideelle dæktryksbeløb, der er angivet på førerens dør eller på døren til handskerummet? Kontroller jævnligt dine dæk med en trykmåler for at sikre, at alle dæk har det optimale dæktryk.

Brug den rigtige slags olie

Du kan let blive fristet til at vælge den billigste olie, når du tager dit køretøj ind i butikken til en olieændring, men den slags olie, du sætter i din bil, påvirker bilens ydeevne og effektivitet. Du bør derfor kigge i din auto manual for at læse producentens anbefalinger og bruge syntetisk, miljøvenlig motorolie i din motor, når det er muligt.