En biltur med børn kan være stressende, men sådan behøver det bestemt ikke at være. Lige meget, om I skal køre i et par timer eller et helt døgn, er det en god ide at forberede sig på turen.

Vi har derfor samlet nogle nyttige tips og lavet en praktisk pakkeliste med ting, som hjælper jer med at få en behagelig tur uden alt for mange ”er vi der snart?”.

Spæd- og småbørn i bilen (0 – 3 år)
En behagelig biltur med spæd- og småbørn afhænger i høj grad af komfort og planlægning af pauser. Autostolen er ikke et optimalt sted at opholde sig for et spædbarn, og derfor bør I planlægge ekstra mange pauser undervejs. Indret bagsædet med puder og tæpper, som kan hjælpe med at skabe en afslappende atmosfære og en behagelig soveplads.

Pakkeliste:

  • Pusletaske med bl.a.; bleer, vådservietter, poser til brugte bleer, creme/pudder, stofble, skiftetøj, sutter samt håndsprit og evt. liggeunderlag.
  • Børnenes yndlingslegetøj. Giv legetøjet til dit barn et ad gangen, så går der længere tid, før kedsomheden indtræffer.
  • Solskærme.

Små ting, der gør en stor forskel (4 – 7 år)

Proviant i form af snacks og drikkevarer falder i god jord hos alle aldersgrupper. I bør dog overveje nogle sunde alternativer for at holde blodsukkeret og humøret stabilt. Ud over snacks storhitter malebøger, bøger og små lege hos børn i denne aldersgruppe.

Pakkeliste:

  • Køkkenrulle, vådservietter og affaldsposer.
  • Gaver: f.eks. nye male- eller aktivitetsbøger.
  • Lav et kreativt oversigtskort over ruten, og lad børnene finde byer og ting, som I passerer (f.eks. broer eller bygninger).

Tips til turen med tweens (8 – 12 år)

Få ting tilbyder så mange timers underholdning som en tablet. Den er populær hos de fleste børn, og den kan derfor sikre ro bagerst i bilen. På længere ture er det dog en god idé at indføre regler for elektronik-tid og engagere børnene i andre aktiviteter.

Pakkeliste:

  • Tablet: husk høretelefoner og oplader.

Vi ønsker jer en rigtig god tur.