Det er vigtigt at tage sig af sin bil. Hvis du ønsker at forbedre dens udseende, forlænge bilens liv eller beholde dens salgsværdi, så bliver du nødt til at vaske din bil regulært. Denne artikel vil så på fordele og ulemper ved at bruge vaskehal eller vaske bilen selv. Når du skal til at vaske din bil ofte, hvilken løsning skal du så vælge? Skal du vælge vaskehallen eller skal du selv gøre det derhjemme? Hvilken en af de to metoder er bedre? I denne artikel finder du fordele og ulemper ved at bruge vaskehal eller vaske bilen selv.

Fordele og ulemper ved at vaske bilen selv

Der er noget afslappende og rent ved selv at vaske bilen derhjemme. I denne tid skal alt automatiseres og det er vigtigt at bevare nogle af de gamle dyder. Det kan også indebære bare det at tage sig tid til at gøre ting.

En af de væsentligste og bedste ting ved selv at vaske bilen, er at den ikke kan få mere opmærksomhed, end du kan give den. Du bevarer lakeringen bedre ved selv at kunne styre, hvor forsigtigt det skal gøres.

Det er billigt. Du skal ikke bruge meget for at kunne vaske din bil selv, og du betaler ikke for, at nogen eller noget skal gøre det, du skal nemlig selv gøre det. Vand og sæbe kan klare sagerne.

En af ulemperne kan være, at du ironisk kommer til at skrabe noget lakering væk. Derfor kan du i værste tilfælde ende op med at skulle have den repareret tidligere, end du havde regnet med.

En anden ulempe er tiden. Det er utroligt tidskrævende at vaske sin bil i hånden. Det kan være du har masser af andre ting at tage dig til, hvorfor at vaske din bil regulært i hånden ikke lige er det første du får gjort.

Fordele og ulemper ved at bruge vaskehal

De professionelle bilvaske er lavet til at køre din bil igennem specifikke trin, så der ikke er noget den ikke rengør. Som regel har de god beskyttelse af lakering. De er designet til det. Det er også en nem og hurtig måde at gøre det på.

Nogle vaskehaller vil efterlade vandmærker på din bil. Det er ikke ideelt. De rengør din bil meget blødt. Det kan også efterlade nogle svære mærker, som man skal bruge flere kræfter på at fjerne selv efter. Og så er det også dyrt ift. selv at gøre det.