En af automekanikernes største fjender er det giftige opløsningsmiddel n-Hexan, der bl.a. bruges i mange bremserensesprays.

Hexan er et opløsningsmiddel. Det anvendes hovedsaligt i planteolieudvinding og bliver brugt ved rensemidler, fedtfjernere, lim og farvespray. n-Hexan er e bestemt type af hexan. Da det handelsgængse hexan i reglen består af 20-80% n-Hexan, skal man omgås alle hexan-forbindelser, som man omgås n-Hexan. Det står bag på alle kemiprodukter, om de indeholder n-Hexan.
Når mange danske biler er på værksted, bruges n-hexan, der kan forårsage hovedpine, svimmelhed, irritation af slimhinder, og i værste fald nerve- og hjerneskade. Det kan gå ud over alle fra mekanikeren, der arbejder med produktet til bilens passagerer og fører.
USA har i mange år advaret mod n-hexan, og derfor har TUNAP udviklet renseprodukter, der er fri for n-hexan og andre allergiudløsende stoffer.
Jeg har selv arbejdet som mekaniker, og jeg ved derfor alt om, hvilke unødvendige giftstoffer mekanikerne arbejder med i deres dagligdag. Derfor er det mit personlige mål, at dette farlige opløsningsmiddel forsvinder fra markedet.
Hvis dit lokale værksted bruger TUNAP produkter, så kan du være sikker på at du, din familie og din mekaniker ikke bliver udsat for disse farlige stoffer – så husk at spørge på dit værksted, næste gang din bil skal til service.