————-annoncørbetalt indhold————-

En bil kan være enormt frigørende og kan åbne for en hel ny række af muligheder. Man kan bare ikke det samme med offentlig transport. Som ny bilejer kan denne frihed være fuldstændig euforisk, men man vil også snart opdage, at der med denne frihed følger et ansvar. Et ansvar overfor både de andre trafikanter men i den grad også overfor sig selv og sin bil. Et ansvar, der ikke bliver mindre med en gammel, billig eller brugt bil.

Tværtimod bliver det nok faktisk større, da en sådan bil oftere vil have brug for et opsyn. Det er selvfølgelig begrænset hvad man kan forvente af den almene bilejer, men en smule viden om de mest basale dele af en bil og deres funktion, samt hvordan man vedligeholder dem, er kun at forvente. En af disse er uden tvivl motorolie. Det er et evindeligt spørgsmål for bilejere, hvor ofte olien bør skiftes, og hvorfor den i det hele taget er nødvendig.

Hvad bruger bilen olie til?

I korte træk bruger bilen motorolien til at smøre bilens motor. Motoren på en bil indeholder et væld af forskellige bevægelige dele, som vil have betragteligt nemmere ved at bevæge sig, hvis de bliver smurt korrekt med olie en gang imellem.

Hvis bilen ikke bliver smurt ordentligt, nedsætter det motorens ydeevne drastisk, hvilket i sidste ende vil ødelægge motoren. Den unødvendige friktion i motoren vil ganske enkelt generere så meget varme, at de enten selv går i stykker eller beskadiger andre endnu vigtigere dele af motoren. At skifte olie på bilen fra tid til anden er altså ikke bare en sur pligt, som man skal gøre, for at mekanikeren kan holde forretningen kørende. Det er i mindst lige så høj grad en fornuftig økonomisk beslutning.

Har min bil brug for et olieskift

Det anbefales at du skifter olie på din bil omtrent en gang om året. Det er imidlertid et tal, der kan ændre sig alt efter hvor meget du kører i bilen. Vil du være helt sikker, kan du i instruktionsbogen til din bil finde de helt nøjagtige tal. Samme sted vil du med al sandsynlighed kun finde navnet på den type olie, som bilen bruger. Alle biler bruger nemlig ikke den samme type olie, da der kan være ret stor forskel i oliens kemiske komposition.

Er du stadig i tvivl kan du søge masser af gode råd på internettet eller hos din lokale mekaniker. Så går der ikke lang tid, før du helt selv kan skifte olie.

Hvis du ikke har mod på det selv, så se om du kan booke en tid hos dit lokale bilværksteder.