Langt de fleste biler, man til daglig ser køre rundt ude på de danske landeveje, kører med stålfælge. Der kan dog være en lang række fordele ved i stedet at bestemme sig for et lidt mere utraditionelt sæt alufælge. Altså fælge lavet i aluminium. Først og fremmest er aluminium en bedre varmeleder end stål, og et sæt alufælge vil derfor have langt nemmere ved at aflede varme afgivet fra bremserne end et traditionelt sæt fælge ville.

Alufælge vil ofte også være en smule større og bredere, da de selvfølgelig skal være præcis lige så slidstærke og holdbare som ethvert andet sæt fælge, som ikke er lavet i et letmetal som aluminium. Sidst men ikke mindst giver det selvfølgelig også din bil et lidt mere unikt og skarpt udseende, hvilket ofte er den virkelige grund til, at mange bilentusiaster bestemmer sig for at få alufælge på deres bil. Netop fordi alufælge ofte er et produkt for dem, der går en smule mere op i deres bil, så er det også ofte blandt disse, at du inder de bedst udseende.

Dette bør du vide

Selvom du er fuldstændig sikker på at din bil selvfølgelig skal beriges med et sæt alufælge, så kan det være svært at gøre sig klog på, hvilke man skal vælge og hvad alt det nye fagsprog helt præcis betyder. Ofte vil forhandlere dog hellere end gerne være behjælpelige med at finde den rigtige størrelse fælge, som passer på lige netop din bil.

Det vigtigste er derfor, at du kender til de mest essentielle fagtermer, så du hurtigt kan se, om de er de rigtige fælge. En af de vigtigste termer er ET, som betyder indpresningsdybde. Altså hvor langt inde fælgen sidder på bilen.

Tænk over hvor du køber alufælge

Du kan finde alufælge rigtig mange forskellige steder. Både på internettet og ved lokale forhandlere. Valget af forhandler handler mest af alt om, hvilket design du ønsker, hvor mange penge du ønsker at bruge og hvor obskur din bilmodel er.

For de fleste nybegyndere vil det dog klart være nemmest at tage til en fysisk forhandler, hvor du kan få kyndig vejledning i, hvilken slags fælg du bør vælge. Er dette VW alufælge eller BMW alufælge? Hvad betyder ET? Disse er alle spørgsmål, som du vil kunne få et hurtigt og klar

Hvis du er mere kyndig inden for bilverdenen og de mange fælder og fagtermer, kan du også prøve at købe brugte alufælge, hvilket ofte vil være billigere.