Ford er blandt de mest kendte og ældste bilproducenter. Biler under dette brand er produceret af Ford Motor Company. Henry Ford grundlagde virksomheden i 1903. Dens hovedkvarter er placeret i Dearborn, Michigan, U.S. Ford T modellen er kendt som topsælgeren – mere end 16 millioner kopier blev produceret fra 1908 til 1927. Bruget af transportbånd til køretøjers montering var en af de mest innovative løsninger implementeret af Henry Ford. Dette var skyld i den kæmpe stigning af produktionsvolumen. I dag er Ford biler solgt over hele verden, mens omkring 5 millioner kopier er produceret årligt. Et brand af luksuriøse biler, Lincoln, tilhører Ford Motor Company. Ford biler er kendt for driftssikkerhed og power til motorerne monteret i dem. Mustang er det ikoniske køretøj til denne producent; forskellige generationer af er produceret fra 1964 til i dag. Modellen er en af banebryderne til en hel ny klasse af et køretøj – pony car – den er en kompakt, betalelig, elegant bil med et sportsimage.

Det moderne udvalg af modeller fra virksomheden består af crossovers, sedaner, stationcars, minibusser og sportsbiler. Versioner med diesel, benzin, hybrid og elektrisk kraftdele er udbudt til kunder. Mustang Mach-E modellen er intet værd. Først er den en crossover produceret under dette navn, derudover er den fuldelektrisk. Dens elektriske motor af 830 newtonmeter drejningsmoment er i stand til at accelerere bilen op til 100 km/t på 5 sekunder.

Virksomheden udbyder også udvidede versioner af Ford-modeller, ST, orienteret mod fans af sportskørsel. Udover de forbedrede dynamiske karakteristikker er disse versioner også anderledes både på de udendørs og indendørs features inkluderet større hjukapsler, tølføjet maling, sportssæder og meget mere.

Ford EcoBoost’ens innovative motor vandt ”Årets motor” prisen 6 gange i træk. Den er karakteriseret af bemærkelsesværdig præstation og høj energibesparelse. For eksempel er Fiesta, Focus, Ecosport, Mustang og nogle andre modeller monteret med disse motorer.

Forfatteren til artiklen er Autodoc.dk