Når man kører bil, kan der hurtigt blive lidt indelukket i bilen. Især hvis man er mange mennesker i bilen, og der er skruet godt op for varmen. Det er derfor vigtigt at huske et godt indeklima, når du kører bil. Og det kan man faktisk nemt gøre.

I de fleste nyere bil er der et klimaanlæg, der klarer det af sig selv, men i ældre biler skal man lige selv huske at lufte godt ud.

Hold en god hygiejne i bilen

Det første, du kan gøre, er simpelthen at holde en generel god hygiejne i bilen. Det gør du ved at gøre bilen godt rent og fx støvsuge den ofte. På denne måde sørger du for, at bilen er ren og lækker, og det er et rigtig godt skridt på vejen til at godt indeklima.

Man kender selv følelsen af at sætte sig ind i en gammel bil, der ikke er blevet gjort rent i årevis. Selv om man åbner vinduerne, vil der stadig være en dårlig følelse i bilen. Det handler simpelthen om, at der ikke bliver gjort ordenligt rent. Hvis du gør det, vil du være et godt skridt på vejen til et godt indeklima.

Luft ordenligt ud

Lige meget hvor rent du gør i bilen, er det vigtigste alligevel, at du lufter ordenligt ud i bilen. Som nævnt i introen, så er der i mange nyere biler et automatisk system, der sørger for det. Men ved ældre biler handler det om, at man selv sørger for at lufte ud.

Det kan man fx gøre, når man alligevel er ude at køre. Medmindre du kører på motorvej, hvor vinden godt kan blive en smule voldsom, så kan du sagtens åbne vinduerne så meget som muligt. Det vil skabe en god gennemstrømning i bilen, der sikrer dig et godt indeklima.