Når man ejer en bil, ved man også at man både skal have sommerdæk og vinterdæk til den. Der er lidt delte meninger om hvornår på året man skal skifte dækkene. Som tommelfingerregel er det en god ide at skifte til vinterdæk når efteråret kommer, og skifte til sommerdæk igen når foråret begynder at komme. Det kan være farligt f.eks. at køre med sommerdæk om vinteren, da de slet ikke er egnede til glatte veje. Derfor skal du være opmærksom på at få skiftet dækkene i tide, så du kan køre forsvarligt på vejene.

Værd at vide:

Ifølge statistikker er danskerne ikke altid så gode til at få skiftet deres dæk til tiden. Selvom der ikke er et lovkrav i Danmark om at man skal skifte dækkene, så anbefales det kraftigt at man får det gjort. I nogle tilfælde får man skiftet dækkene for sent, så der rent faktisk når at ske ulykker. Det er en god ide, at man får booket en tid til dækskift i god til hos den lokale mekaniker, så man er sikker på at få det gjort i tide. Dæk er ikke billige, så hvis du gerne vil have dem så længe som muligt, så gælder det også om at få dem skiftet til rette tid.

Det er forskelligt om folk har dem opbevaret derhjemme eller om de har dem opbevaret hos et værksted. Selvom man skal betale for det, så er det nemmest for folk at få dem opbevaret, da man ikke selv skal transportere dem frem og tilbage når dækkene skal skiftes. Det er en god ide at tjekke mulighederne ud, så du vælger den rette løsning for dig.

Det er vigtigt at dækkene bliver skiftet:

Man skal for sin egen og andres sikkerhed få skiftet dækkene så de er tilpasset den årstid, som de er lavet til. Vinterdæk er udstyret med en del lameller, som sørger for at dækket forbliver på vejen selvom det er glat. Vinterdæk er ikke egnede til når det er varmt, da dækkene hurtigere vil blive slidte. Omvendt set er sommerdæk bygget mere ensartet således, at bilen ligger bedre på vejen når det er varmt. Sommerdæk er ikke egnede til glatte veje og man vil hurtigere opdage hvor lidt der skal til før bilen glider med sommerdæk på om vinteren. Det er vigtigt, at dækkene bliver monteret på den rigtige måde. Derfor er det en god ide at få en aftale med det lokale værksted, så du er sikker på at de bliver monteret på korrekt vis.