Du kender problemet: Familien skal afsted på tur, og knap er I bakket ud fra garagen, før ungerne på bagsædet råber, at de er sultne!
Det er sådan set nemt nok at løse, man kan jo bare stikke dem noget at spise. Nu er det så bare ikke altid man har lyst til at have kiksekrummer eller chokoladefingre ud over hele bilen. For slet ikke at tale om al den ekstra energi mange nemme (men også meget sukkerholdige) købesnacks indeholder. Heldigvis er det nemt og hurtigt at forberede sine egne sunde og børnevenlige snacks til køreturen.

Proteinrig snack i en håndevending

Det er fantastisk enkelt at forberede en ultra sund, nærende og lækker snack på forhånd. Hemmeligheden er lavet af kikærter og hedder hummus. Fordelen ved denne dip er, at den kan varieres i det uendelige. Man kan holde sig til den traditionelle opskrift med hvidløg og citron eller lave en mere sydamerikansk inspireret variant ved at krydre med tacokrydderi for eksempel. Derudover kan hummus laves af både almindelige hvide bønner eller butter beans, hvis man går hen og bliver træt af kikærter.
Uanset smagsvariant skal der blot nogle friske grøntsager i stave til, og man har en lækker og mættende snack, der ikke krummer!

Sundt guf til små slikmunde

Selvom det smager godt, kan det selvfølgelig også blive en tand for sundt sommetider. Så hvis lækkersulten melder sig undervejs, er det rart at have nogle søde, men dog ikke alt for usunde alternativer til slikposen parat.
Her kan man for eksempel bruge dadler med lakrids. Man skal blot bruge en pose dadler uden sten og noget lakridspulver. Det hele rystes sammen i en pose, og vupti har man det lækreste guf, fyldt med både kostfibre, jern og magnesium.
En anden mulighed er at lave en lækker portion Trail Mix. Det er ganske enkelt blot en blanding af forskellige nødder, kerner og tørret frugt. Så her er det bare om at vælge, hvad man bedst kan lide, kun fantasien sætter grænser. Det kan for eksempel være mandler, valnødder, ristede solsikkekerner, tørrede bananer og rosiner.