Jeg har 25 års erfaring indenfor autobranchen, og i dag er jeg leder af Tunap Kemi i Danmark. Jeg startede som mekaniker, og jeg har hele min karriere arbejdet med biler. Ofte har jeg erfaret, at hr. & fru Jensen ingen anelse har om, hvor mange forskellige kemiprodukter værkstederne bruger i løbet af en dag, og hvor skadelige de kan være for os.

Som med alt andet rengøringsprodukter, kræver det jo visse skrappe materialer, for at sikre at vi får fjernet skidtet og bakterierne i bilerne, f.eks. i kabinen og klimaanlægget. Der er som regel tale om kraftige kemikalier, der desværre har bivirkninger på mekanikerne såvel som på bilens brugere. De færreste mennesker jeg kender har kemi som en parameter, når de skal bestille et serviceeftersyn hos deres lokale mekaniker.

Når det f.eks. kommer til den rensevæske, de fleste værksteder bruger, når de skal rengøre et klimaanlæg, så indeholder det ofte parfumer, der er allergifremkaldende. Det betyder, at de mekanikere der til daglig står og arbejder med materialet får allergier, og de bilejere der får deres biler tilbage fra service risikerer at få allergier. Det er især hos børnene at risikoen er størst.

Derfor har jeg de seneste mange år arbejdet for kemiproducenten TUNAP, der producerer allergivenligt kemi til bl.a. autobranchen. Mit mål og grunden til at jeg skriver denne blog er, at jeg ønsker, at danskerne får kendskab til dette, så vi ikke øger andelen af allergier i befolkningen – et tal der allerede har rundet 1 mio. danskere.

Jeg vil løbende opdatere denne blog, og du er velkommen til at knytte kommentarer til den.